lördag 3 mars 2012

Dåligt samvete

Varje gång jag lägger Aron i babygymmet själv, eller i babysittern eller i babynestet så får jag så gräsligt dåligt samvete. Dåligt samvete för att jag inte sitter hos honom och stimulerar honom och leker de där pedagogiska lekarna....som man ska göra... Försöker göra det så ofta som möjligt men ibland känns det som att det är bra att han sysselsätter sig själv en stund. Dumma dåliga samvete, försvinn!!

5 kommentarer:

  1. Då är jag en väldigt dålig mamma! Min bebis sitter ofta i babysittern, ganska långa stunder varje dag, men hon iakttar mig i allt jag gör. Hon tycker det är mycket roligare än babygymet, även om hon uppskattar det ibland också. Tror precis som du skriver att det är bra att de kan roa sig själva också! Jag skulle bli tokig om jag behövde roa henne med pedagogiska lekar hela dagarna. ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag förstår dig precis. Känner igen känslan. Men tänkt så här; Hur skulle Du må om du bara satt med Aron? Du måste tänka lite på dig själv också. Alla behöver tid för sig själva någon gång.
    Och du låter ju inte honom ligga/sitta där själv om han börjar gråta eller säger till, eller hur? Näe, då går du ju till honom och tar upp honom och pratar och/eller leker med honom.
    Vi alla gör likadant. Det måste vi göra för att fungera som bra mammor/föräldrar.

    Hoppas ni har haft en fin helg!

    Kram på dig, fina

    SvaraRadera
  3. Känner igen mig:) Tänker precis likadant som dig!

    SvaraRadera
  4. Bebis kan behöva en paus från sin mamma också ibland och bara få roa sig i babygymmet. Det sa en klok människa till mig när jag fick ångest över samma sak. Sedan är det nog minst lika intressant att få följa med i vardagen som att leka... Du är en bra mamma! Punkt!

    SvaraRadera
  5. SV: Hihi, ja, samtidigt är det underbart att de lever rövare där inne, då vet man att det liksom är bra med dem =).

    Ha inte dåligt samvete för Aron, han reder sig nog.
    Kan du inte ställa babysittern närmre där du är då?

    Ha en fin kväll.

    Kramar i massor.
    Luiza

    SvaraRadera